Порції 8
- Кількість на порцію
- Калорії 491.2
Складові

Щоб приготувати тісто для тарт татена зі сливами, масло наріжте невеликими кубиками. Змішайте просіяне борошно, цукор, сіль і спеції, додайте масло і перетріть все це руками в дрібну крихту.

Збийте холодне яйце з холодним портвейном, додайте в масляно-борошняну суміш, швидко замісіть тісто і скачайте його в кулю.

Для начинки тарт татена персики обдайте окропом і очистіть від шкірки, видаліть кісточку, розрізавши кожен персик на 4 часточки.

Сливи, не очищаючи, розріжте навпіл і видаліть кісточки.

Розтопіть вершкове масло на великій сковороді з жароміцною ручкою, посипте цукром.

Викладіть персики та сливи, щільно притиснувши один до одного. Обсмажте на сильному вогні, 7 хв. Зніміть з вогню і трохи остудіть у сковороді.

Розкотіть тісто, накрийте їм персики в сковороді, ніби злегка підтикаючи краї, і випікайте в розігрітій до 180 ° С духовці приблизно 30 хв.

Акуратно переверніть готовий тарт татен зі сливами та персиками гарячим на блюдо. Подавайте одразу, з морозивом.