Торт Медовик із заварним кремом

Харчова цінність

Порції 8


Кількість на порцію
Калорії 723.9

Складові

Для заварного крему:
1

Приготуйте тісто для коржів медовика. Мед покладіть у каструлю. Додайте соду і поставте на гарячу водяну баню. Нагрійте, щоб суміш збільшилася в 2 рази.

2

Яйця збийте вінчиком із цукром та сіллю. Додайте вершкове масло і медову суміш. Поставте на гарячу водяну баню та, помішуючи, варіть 5 хвилин. Зніміть з вогню та дайте охолонути протягом 10 хвилин.

3

Додайте порціями борошно і ретельно вимісіть тісто, з якого готуватимете коржі медовика. Воно має вийти крутим. Заберіть у холодильник на 1 годину.

4

Приготуйте крем для медовика. Масло наріжте кубиками і залиште при кімнатній температурі. Яйця збийте із цукром та борошном у каструлі. Поступово, помішуючи вінчиком, влийте холодне молоко, намагаючись, щоб не утворювались грудочки. Поставте каструлю на слабкий вогонь і постійно помішуючи вінчиком, доведіть масу до кипіння. Варіть близько 10 хвилин. Зніміть з вогню та дайте охолонути до теплого стану. Протріть через дрібне металеве сито. Додайте в суміш, що вийшла, вершкове масло, постійно збиваючи вінчиком. Дайте крему повністю охолонути.

5

Тісто розділіть на 8 частин. Одну розкотіть у дуже тонкий коржик на столі, припиленому борошном, користуючись великою тарілкою або заздалегідь вирізаним шаблоном з картону.

6

Перекладіть коржик з тіста на деко, застелене пергаментом, і наколіть вилкою. Поруч помістіть обрізане тісто. Випікайте приблизно 3 хвилини при 190 ° C до золотистого кольору. Перекладіть корж медовика на решітку і дайте охолонути. Так само випікайте інші коржі.

7

Готові коржі промажте заварним кремом і складіть стопкою на тарілку. Спечені обрізки тіста розкришіть і посипте медовик зверху та з боків. Залишіть на 1 годину за кімнатної температури, потім приберіть у холодильник на 3 години.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.