Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 337.7
Складові

Розтопіть та остудіть вершкове масло. Відокремте білки від жовтків.

Змішайте в мисці борошно з цукром і сіллю, додайте масло і жовтки, потім приблизно третину молока. Віночком або міксером на малій швидкості замісіть однорідне тісто.


Збийте білки із щіпкою цукру в пишну піну, акуратно змішайте їх з тістом. Перемішайте лопаткою, рухами знизу нагору, як би загортаючи тісто.

Злегка змастіть вафельницю олією, налийте порцію тіста, щоб повністю покрити поверхню. Опустіть кришку і печіть вафлі, поки вони не зарум'яняться, 3-4 хв.

Випікайте таким чином вафлі з усього тіста, періодично змащуючи вафельницю олією. Подавайте вафлі гарячими, посипавши цукровою пудрою, або з медом чи варенням.