Порції 12
- Кількість на порцію
- Калорії 271.2
Складові
У глибоку ємність двічі просійте через сито борошно. Його може знадобитися більше або менше, тому краще спочатку використовувати тільки 500 г, а 30 г залишити. Далі орієнтуватиметеся за консистенцією тіста.
Всипте до борошна сіль, цукор, дріжджі та перемішайте ложкою. Нагрійте молоко. Стручок ванілі розріжте навпіл, зберіть ножем насіння і додайте їх у молоко.
У невелику миску відкладіть 1 ст. л. ванільного молока. У молоко, що залишилося, розбийте яйце і додайте білок. Ретельно перемішайте масу віночком до однорідності.
У ємності з сухими інгредієнтами зробіть поглиблення і влийте молочно-яєчну масу. Почніть замішувати тісто від країв, поступово змішуючи з рідиною суху суміш.
Вершкове масло розтопіть на водяній бані. Потім введіть в тісто і ретельно вимісіть його руками не менше 10 хвилин або перекладіть його в хлібопічку і довірте цей процес їй. Повинне вийти гладке тісто.
Робочу поверхню посипте борошном. Тісто розділіть на 12-15 однакових кульок та сформуйте однакові за розміром булочки. Перекладіть їх на лист, вистелений пергаментом і змащений олією.
Накрийте заготовки та приберіть у тепле місце ще на 30-40 хвилин. Для змащування булочок змішайте жовток із 1 ст. л. ванільного молока. Змастіть усі булочки. Посипте коричневим цукром. Випікайте в духовці, нагрітій до 180 ° С близько 30-40 хвилин.