Варення з лимона та апельсину

Харчова цінність

Порції 8


Кількість на порцію
Калорії 439.5

Складові

1

Підготуйте апельсини та лимони. Вимийте плоди за допомогою щітки або жорсткої сторони губки із засобом для посуду, щоб видалити віск, яким багато виробників покривають цитрусові для кращого збереження.

2

У велику каструлю налийте воду (приблизно на 2/3 висоти) і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і помістіть підготовлені апельсини і лимони. Залишіть на 30 хвилин, потім перекладіть у ємність із дуже холодною водою. Залишіть на 8 годин.

3

Наріжте апельсини та лимони спочатку кружальцями завтовшки 1 см, а потім скибочками. Видаліть кісточки. Насипте у велику каструлю цукор і залийте питною водою (140 мл). Помішуючи, доведіть до кипіння.

4

Зніміть сироп з вогню та опустіть у нього підготовлені апельсини та лимони. Залишіть на 4 години. Потім поставте на вогонь, доведіть до кипіння та варіть близько 20 хвилин. Дайте охолонути.

5

Знову поставте сироп із апельсинами та лимонами на вогонь. Варіть 20 хвилин на середньому вогні. Дайте охолонути. Третій раз поставте каструлю з цитрусовими в сиропі на вогонь і варіть ще 20 хвилин.

6

Розлийте гаряче варення з апельсинів та лимонів по сухим стерилізованим банкам. Закатайте кришками та переверніть на складений удвічі рушник. Дайте повністю охолонути.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.