Яловича печінка в китайському стилі

Харчова цінність

Порції 4


Кількість на порцію
Калорії 569

Складові

Для маринаду:
1

Зніміть з обох боків печінки тонку плівку - найпростіше це робити, поступово підтягуючи її пальцями і просуваючись під нею - щоб потім відірвати її цілим шматком.

2

Наріжте печінку на зручні для їжі середнього розміру шматки, ретельно видаляючи всі протоки. Трохи посоліть печінку і поперчіть, викладіть у контейнер із кришкою або – ще краще – у зіплок-пакет із замком.

3

Змішайте всі інгредієнти маринаду: спочатку збийте білки з соєвим соусом, потім додайте крохмаль і перемішайте до однорідності.

4

Залийте печінку маринадом, ретельно перемішайте, закрийте і залиште маринуватися щонайменше на 30 хв. при кімнатній температурі або до 24 годин у холодильнику.

5

Очистіть часник та імбир, дрібно наріжте. Також дрібно наріжте білу частину зеленої цибулі. Зелену частину наріжте навскоси шматочками завдовжки 2-3 см.

6

Відкиньте печінку на друшляк - нехай стіче весь маринад. Застеліть миску кількома шарами паперових рушників. У вок або великій сковороді нагрійте масло на сильному вогні. Порціями обсмажте печінку до рум'яної скоринки. Обережно, олія бризкається! Готові шматочки викладайте шумівкою на паперові рушники.

7

Злийте майже всю олію з вока/сковороди, залишивши 2-3 ст. л. Покладіть білу частину цибулі, імбир та часник, швидко обсмажте, 30 сек. Поверніть у сковороду всю печінку, додайте зелену частину цибулі, прогрійте разом, помішуючи, 1 хв. Відразу ж подавайте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.