Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 660.5
Складові
Підготуйте перловку. Ретельно промийте її холодною проточною водою. Перекладіть у велику миску. Залийте холодною водою і залиште на 3 години при кімнатній температурі.
Курку посоліть і поперчіть. Розігрійте великий сотейник або каструлю з оливковою олією і обсмажте стегна з обох боків до рум'яної скоринки. Перекладіть на тарілку та приберіть у тепле місце. Злийте жир із сотейника, залишивши не більше 1 ст. л.
Наріжте бекон маленькими кубиками, очистіть і наріжте дрібно часник. Обсмажте бекон у сотейнику до золотистого кольору. Додайет часник і готуйте, помішуючи, 1 хв до появи аромату. Всипте перловку, влийте сидр та курячий бульйон. Поверніть у сотейник курячі стегна. Доведіть до кипіння та готуйте на середньому вогні 20 хв.
Підготуйте всі овочі. Очистіть моркву, розріжте вздовж на 4 частини, а потім на шматки довжиною 3 см. Додайте моркву в сотейник курки і продовжуйте готувати ще 10 хв.
Розріжте цибулю вздовж навпіл і добре промийте. Наріжте півкільцями. Розігрійте в сковороді вершкове масло і обсмажте цибулю-порей, помішуючи, до золотистого кольору.
Відсуньте курячі стегна до країв сотейника. Додайте цибулю-порей і перемішайте з перловкою. Приправте сіллю та перцем. Додайте зелений горошок і готуйте без кришки 10 хв. Спробуйте перловку та овочі, вони мають бути повністю готові.
Петрушку вимийте та обсушіть паперовим рушником. Відокремте листочки від гілочок і дрібно наріжте. Перловку з куркою та овочами розкладіть по тарілках. Посипте петрушкою та подайте на стіл.