Порції 8
- Кількість на порцію
- Калорії 828.6
Складові
Приготуйте тісто для основи торта. В одну миску насипте 200 г цукру. Додайте всі яйця та збийте міксером до отримання пишної маси однорідної консистенції.
В іншій мисці з'єднайте молоко, цукор, сіль і розпушувач. Ретельно перемішайте. Влийте олію. Знову ретельно перемішайте. Перелийте в миску з яєчною масою та збийте міксером.
В окрему ємність просійте борошно та какао-порошок. Потім порціями додайте в яєчно-молочну масу. Ретельно вимісіь тісто і перекладіть у форму діаметром 22-24 см, вистелену папером для випічки.
Нагрійте духовку до 180°C. Випікайте основу торта протягом 40 хвилин. Готовність перевіряйте тонкою дерев'яною шпажкою (встроміть її та вийміть: якщо вона суха, можна виймати з духовки). Дайте повністю охолонути (близько години).
Приготуйте крем для торта. Вершкове масло наріжте маленькими кубиками і складіть у велику миску. Залишіть на 30 хвилин за кімнатної температури, щоб воно стало м'яким.
Збийте масло міксером до пишності. Поступово, не припиняючи збивання, додайте все згущене молоко. Крем повинен мати ніжну однорідну консистенцію.
Банани вимийте, очистіть і наріжте кружечками. Основу торта розріжте на три шари. Нижній покладіть на тарілку і викладіть на неї третину крему. Зверху розподіліть кружечки бананів.
Викладіть другий пласт. Покрийте третиною крему. Розкладіть кружечки бананів, що залишилися. Накрийте третім пластом, покрийте залишками крему верх і боки торта. Приберіть у холодильник на 1 годину.
Шоколад наламайте та розтопіть на гарячій водяній бані, додавши коньяк (ром) та воду. Дайте глазурі трохи охолонути і полийте торт зверху. Прикрасьте нарізаними горіхами.