Порції 8
- Кількість на порцію
- Калорії 390
Складові
Приготуйте тісто для кексу. У невелику каструлю насипте цукор. Залийте його питною водою та перемішайте. Покладіть мед та поставте каструлю на середній вогонь.
Постійно помішуючи, нагрівайте суміш доти, поки мед і цукор не розтануть. Зніміть із вогню. Дайте охолонути медовому сиропу приблизно до 30°C.
Борошно для тіста просійте разом з розпушувачем та какао-порошком через дрібне сито у велику миску. Влийте теплий медовий сироп та олію. Ретельно перемішайте, щоб вийшло тісто однорідної консистенції.
Очищені волоські горіхи крупно подрібніть ножем. Додайте в тісто і перемішайте лопаткою. Прямокутну форму для кексу вистеліть хорошим папером для випікання.
Перекладіть тісто кексу у підготовлену форму. Випікайте близько 40 хвилин при 180°C. Дайте кексу трохи охолонути у формі, потім обережно викладіть на решітку.
Готовий кекс подайте на стіл до чаю або кави теплим або повністю охолодженим. Верх виробу можна покрити шоколадною глазур'ю та прикрасити половинками волоських горіхів.