Домашній лимонний джем

Харчова цінність

Кількість на порцію
Калорії 483

Складові

1

Підготуйте лимони. Ретельно вимийте їх щіткою або твердою стороною губки із спеціальним засобом для посуду, щоб видалити шар воску, яким виробники покривають цитрусові.

2

Наріжте лимони спочатку тонкими кружечками, потім розріжте кожен на четвертинки. Кісточки видаліть. Перекладіть лимони в емальовану каструлю і залийте холодною водою, щоб вона їх повністю покрила. Залишіть на 24 години.

3

Злийте воду. Скибочки лимонів наріжте маленькими кубиками, після чого перекладіть у чисту емальовану каструлю. Залийте 200 мл свіжої питної води.

4

Поставте каструлю із лимонами у воді на сильний вогонь. Доведіть до кипіння. Варіть на середньому вогні без кришки 30 хвилин. Піну періодично знімайте шумівкою.

5

Додайте в каструлю з лимонами цукор. Варіть, помішуючи, доки він не розчиниться повністю. Зменште вогонь до слабкого. Варіть приблизно 30 хвилин.

6

Обережно розлийте гарячий лимонний джем по сухим стерилізованим банкам. Закрийте кришками. Помістіть їх у велику каструлю з водою (вона має доходити до «краєчків» банки).

7

Доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Залиште лимонний джем на 20 хвилин, потім закатайте кришками. Переверніть на складений удвічі рушник і дайте повністю охолонути.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.