- Кількість на порцію
- Калорії 483
Складові
Підготуйте лимони. Ретельно вимийте їх щіткою або твердою стороною губки із спеціальним засобом для посуду, щоб видалити шар воску, яким виробники покривають цитрусові.
Наріжте лимони спочатку тонкими кружечками, потім розріжте кожен на четвертинки. Кісточки видаліть. Перекладіть лимони в емальовану каструлю і залийте холодною водою, щоб вона їх повністю покрила. Залишіть на 24 години.
Злийте воду. Скибочки лимонів наріжте маленькими кубиками, після чого перекладіть у чисту емальовану каструлю. Залийте 200 мл свіжої питної води.
Поставте каструлю із лимонами у воді на сильний вогонь. Доведіть до кипіння. Варіть на середньому вогні без кришки 30 хвилин. Піну періодично знімайте шумівкою.
Додайте в каструлю з лимонами цукор. Варіть, помішуючи, доки він не розчиниться повністю. Зменште вогонь до слабкого. Варіть приблизно 30 хвилин.
Обережно розлийте гарячий лимонний джем по сухим стерилізованим банкам. Закрийте кришками. Помістіть їх у велику каструлю з водою (вона має доходити до «краєчків» банки).
Доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Залиште лимонний джем на 20 хвилин, потім закатайте кришками. Переверніть на складений удвічі рушник і дайте повністю охолонути.