Паштет із курячої печінки

Харчова цінність

Порції 8


Кількість на порцію
Калорії 472.8

Складові

1

Підготуйте курячу печінку для паштету. Для цього промийте її холодною проточною водою і очистіть від жилок. Складіть у миску, залийте холодним молоком та залиште на 1 годину.

2

Цибулини для паштету очистіть, розріжте на половинки і наріжте півкільцями. У сковороді діаметром не менше 26 см нагрійте олію, додайте 30 г вершкового і викладіть цибулю.

3

Помішуючи, обсмажте цибулю до прозорості на слабкому вогні. Курячу печінку промийте холодною водою, додайте до цибулі. Смажте все разом 15-20 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.

4

Вогонь під сковородою зменшіть до слабкого. Курячу печінку з цибулею залийте вершками. Тушкуйте протягом 15 хвилин. Вершки повинні наполовину випаруватися.

5

Вміст сковороди посоліть і поперчіть. Робіть це, звичайно, за смаком, але трохи більше, ніж ви звикли. Паштет настоїться, і надлишок солі-перцю не відчуватиметься.

6

Курячу печінку з цибулею у вершках зніміть з вогню і дайте повністю охолонути. Перекладіть у чашу блендера все відразу, якщо дозволяє об'єм. Інакше подрібнювати печінку доведеться частинами. Перетворіть у пюре, додавши м'яке вершкове масло.

7

Масу, що вийшла, перекладіть в ємність (краще глиняну) і приберіть в холодильник не менше ніж на 10-12 годин . Після цього паштет із курячої печінки можна подати на стіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.