Простий цукровий пиріг

Харчова цінність

Порції 8


Кількість на порцію
Калорії 446.4

Складові

Для посипання та заливання:
1

Приготуйте тісто цукрового пирога. Налийте в каструлю молоко та підігрійте до 35°C. Всипте столову ложку цукру та дріжджі. Перемішайте. Накрийте рушником та залиште на 30 хвилин. Поверхня повинна покритися дрібними пухирцями.

2

Вершкове масло для тіста пирога наріжте маленькими кубиками і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Яйця збийте зі звичайним цукром, ванільним і сіллю.

3

М'яке вершкове масло збийте міксером. Потім поступово додайте яєчну суміш. Збивайте до одержання маси однорідної консистенції. Влийте дріжджове молоко, перемішайте.

4

Зверху просійте через дрібне сито борошно. Ретельно вимісіть тісто цукрового пирога (воно вийде дуже м'яким). Затягніть верх ємності з тістом харчовою плівкою та залиште у теплому місці на 1 годину.

5

Приготуйте посипку пирога. Холодне вершкове масло натріть в миску і швидко розітріть ложкою з цукром, щоб маса не нагрілася. Приберіть у холодильник до використання.

6

Тісто обомніть і покладіть у роз'ємну форму, вистелену папером для випікання. Верх затягніть харчовою плівкою та залиште у теплому місці на 30 хвилин. Потім зніміть її та негострою дерев'яною паличкою зробіть зверху кілька невеликих заглиблень.

7

Нагрійте духовку до 180°C. По поверхні майбутнього пирога розподіліть масло із цукром. Випікайте близько 25 хвилин. Потім полийте пиріг вершками і готуйте ще близько 10 хвилин. Поверхня має зарум'янитися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.