Порції 10
- Кількість на порцію
- Калорії 333.9
Складові
Підготуйте інгредієнти для торта. Цілі пряники розріжте навпіл. Немає нічого страшного, якщо один з них зламається. Уламки також можна буде використовувати при складанні десерту.
Банани вимийте, обсушіть та очистіть від шкірки. Кожен фрукт наріжте однаковими кружечками, товщиною приблизно 0,5 см. Поки що відкладіть. Щоб банани не потемніли, їх можна збризкати лимонним соком.
Зробіть крем. У ємності для міксера з'єднайте сметану із цукровою пудрою. Почніть збивати міксером на низьких обертах, поступово підвищуючи їх протягом 3 хвилин або до повного розчинення цукрової пудри.
Зберіть торт. Кожен шматочок пряника опускайте в сметанний крем і викладайте на плоску тарілку, формуючи коло. Для того, щоб заповнити порожнечі, нам знадобляться уламки пряників. Змастіть нижній шар кремом.
На пряники викладіть кружки бананів. Потім знову опустіть половинки пряника в сметанний крем і викладіть наступний шар і змастіть його кремом. Так повторюйте шари, доки не закінчаться інгредієнти, формуючи торт у вигляді гірки. Рясно змастіть його сметанним кремом, що залишився.
Шоколад розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Якщо він вийшов занадто густим, можна додати до нього 1 ст. л. молока чи вершків. Прикрасьте торт підготовленим шоколадом.
Торт приберіть у холодильник щонайменше на 8–9 годин, а краще на ніч. Повірте, наступного дня він стане ще смачнішим! Торт із пряників та бананів зі сметаною готовий!