Порції 8
- Кількість на порцію
- Калорії 526.2
Складові

Приготуйте бісквітні коржі для торта з полуницею та вершками. Вершкове масло наріжте маленькими кубиками і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.

Нагрійте духовку до 180°C. М'яке вершкове масло збийте міксером із цукровою пудрою до консистенції легкого крему. По одному додайте яйця, після кожного ретельно збиваючи масу.

Лимон вимийте та обсушіть. Зніміть цедру дрібною теркою і додайте в тісто для коржів торта. Лимон, що залишився, можна використовувати для інших рецептів або просто додавати в чай. Борошно просійте через сито. Додайте в тісто і швидко перемішайте.

Тісто, що вийшло, розділіть навпіл. Першу частину викладіть у форму діаметром 22-24 см, вистелену папером для випічки. Випікайте близько 20 хвилин до золотистого кольору. Так само випікайте другий корж для торта.

Полуницю для торта вимийте та обсушіть, розклавши на паперовому рушнику. Ягоди розріжте на половинки чи четвертинки. Джем або варення трохи нагрійте і перемішайте з полуницею.

Вершки збийте з ванільним екстрактом до м'яких піків. Один корж покладіть на велику тарілку. Покрийте його полуничною начинкою і потім шаром вершків, не доходячи до країв. Покладіть другий корж, злегка притисніть і посипте цукровою пудрою.