Порції 8
- Кількість на порцію
- Калорії 526.2
Складові
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/b55f0a1a.jpg)
Приготуйте бісквітні коржі для торта з полуницею та вершками. Вершкове масло наріжте маленькими кубиками і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/b5446de2.jpg)
Нагрійте духовку до 180°C. М'яке вершкове масло збийте міксером із цукровою пудрою до консистенції легкого крему. По одному додайте яйця, після кожного ретельно збиваючи масу.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/b69a5990.jpg)
Лимон вимийте та обсушіть. Зніміть цедру дрібною теркою і додайте в тісто для коржів торта. Лимон, що залишився, можна використовувати для інших рецептів або просто додавати в чай. Борошно просійте через сито. Додайте в тісто і швидко перемішайте.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/bb71ffaf.jpg)
Тісто, що вийшло, розділіть навпіл. Першу частину викладіть у форму діаметром 22-24 см, вистелену папером для випічки. Випікайте близько 20 хвилин до золотистого кольору. Так само випікайте другий корж для торта.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/bf4de8e9.jpg)
Полуницю для торта вимийте та обсушіть, розклавши на паперовому рушнику. Ягоди розріжте на половинки чи четвертинки. Джем або варення трохи нагрійте і перемішайте з полуницею.
![](https://tasty.wellamart.ua/wp-content/uploads/2022/06/bcff8038.jpg)
Вершки збийте з ванільним екстрактом до м'яких піків. Один корж покладіть на велику тарілку. Покрийте його полуничною начинкою і потім шаром вершків, не доходячи до країв. Покладіть другий корж, злегка притисніть і посипте цукровою пудрою.