Салат “Червоний кальмар”

Харчова цінність

Порції 6


Кількість на порцію
Калорії 298

Складові

1

Почніть готувати салат «Червоний кальмар» із запікання буряка. Духовку заздалегідь розігрійте до 180°С. Буряк ретельно вимийте овочевою щіткою від землі, а потім обсушіть. Викладіть у лист фольги і щільно в нього загорніть.

2

Запікайте коренеплід близько 40-50 хвилин. Готовність можна дізнатися, проткнувши буряк виделкою або ножем. Остудіть, очистіть від шкірки і наріжте соломкою.

3

Кальмар вимийте. Викладіть у киплячу воду, накрийте кришкою, а потім зніміть з вогню. Залишіть настоюватись на 10 хвилин. Вийміть, промийте холодною водою, знімаючи оболонку. Дрібно наріжте.

4

Курагу та чорнослив промийте, а потім залийте окропом. Залишіть на 10 хвилин. Сухофрукти остудіть і дрібно наріжте. Зубчик часнику очистіть та пропустіть через прес.

5

Волоські горіхи підсушіть на сковороді, потім остудіть. Викладіть у поліетиленовий мішок і прокатайте качалкою. Або просто дуже дрібно наріжте гострим ножем.

6

У салатнику поєднайте всі підготовлені інгредієнти: буряк, кальмар, курагу, чорнослив та волоські горіхи. Заправте салат майонезом, додайте часник і ретельно перемішайте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.