Порції 6
- Кількість на порцію
- Калорії 298
Складові
Почніть готувати салат «Червоний кальмар» із запікання буряка. Духовку заздалегідь розігрійте до 180°С. Буряк ретельно вимийте овочевою щіткою від землі, а потім обсушіть. Викладіть у лист фольги і щільно в нього загорніть.
Запікайте коренеплід близько 40-50 хвилин. Готовність можна дізнатися, проткнувши буряк виделкою або ножем. Остудіть, очистіть від шкірки і наріжте соломкою.
Кальмар вимийте. Викладіть у киплячу воду, накрийте кришкою, а потім зніміть з вогню. Залишіть настоюватись на 10 хвилин. Вийміть, промийте холодною водою, знімаючи оболонку. Дрібно наріжте.
Курагу та чорнослив промийте, а потім залийте окропом. Залишіть на 10 хвилин. Сухофрукти остудіть і дрібно наріжте. Зубчик часнику очистіть та пропустіть через прес.
Волоські горіхи підсушіть на сковороді, потім остудіть. Викладіть у поліетиленовий мішок і прокатайте качалкою. Або просто дуже дрібно наріжте гострим ножем.
У салатнику поєднайте всі підготовлені інгредієнти: буряк, кальмар, курагу, чорнослив та волоські горіхи. Заправте салат майонезом, додайте часник і ретельно перемішайте.