Порції 4
- Кількість на порцію
- Калорії 618.2
Складові
Заздалегідь приготуйте олію із зеленою цибулею. Розм'якшіть вершкове масло до кімнатної температури. Дуже дрібно наріжте зелену цибулю. Змішайте масло і цибулю, трохи посоліть, поперчіть, знову перемішайте.
Візьміть шматок пергаменту приблизно 20х30 см. Зігніть лист навпіл по довгій стороні. Намажте олію із зеленою цибулею на одну половину пергаменту, акуратно прикрийте другою половиною. Покладіть пергамент з маслом на дошку і помістіть до холодильника або морозильника до застигання (у першому випадку мінімум на 1 год, у другому - на 15-20 хв).
Натріть курча сіллю та перцем зовні з усіх боків і зсередини. Підчіпаючи шкіру пальцями і акуратно просовуючи їх між шкірою та м'ясом, відокремте шкіру грудки та ніжок курчати, намагаючись ніде її не порвати.
Наріжте застиглу олію шматочками і вкладіть їх курча під шкіру, приділивши особливу увагу грудці. Зв'яжіть ніжки курча кулінарним шпагатом або білою товстою ниткою. Крильця заправте "під пахви".
Розігрійте духовку до 150 ° С з конвекцією або до 170 ° С в режимі "верх-низ". Поставте на деко решітку. Влийте на деко приблизно склянку води. На решітку покладіть курча грудкою вниз і поставте в нижню третину духовки на 40-45 хв.